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Cuisine et littérature catalanes

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Titre(s)Cuisine et littérature catalanes : variations autour de dix plats emblématiques de la cuisine catalane : expo-valise thématique tout public.

Editeur(s)Thuir : MDPO;, 2008.

ContientPanneaux + env.60 documents.

RésuméComment rapprocher deux arts catalans reconnus tels la cuisine et la littérature? En éveillant nos cinq sens! Cette exposition vous propose dix plats emblématiques de la cuisine catalane déclinés sous différents aspects : - les photos des plats cuisinés par le Chef Alain Delprat du restaurant le Yucca à Perpignan, - les textes des écrivains : Miquel Martí i Pol, Vicent Andrés Estellés, Manuel Vázquez Montalbán, Josep Sebastià Pons,Josep Pla, Josep Piera, Joan Perucho, Ponç Pons, Albert Saisset,- ainsi que les recettes d'Eliane Thibaut-Comelade et Jaume Fàbrega, historiens et professeurs de gastronomie, tous deux grands écrivains astronomiques de Catalogne. Chaque panneau de cette exposition bilingue français / catalan nous décrit ainsi un plat en image et en mots.Pour prolonger le plaisir de ce cheminement gastronomique et poétique, vous sont également proposés les livres des auteurs cités ainsi que les recettes des plats, disponibles sur présentoirs. De quina manera acostar dues arts reconegudes com la cuina i la literatura? Despertant els nostres cinc sentits ! Aquesta exposició ens proposa deu plats emblemàtics de la cuina catalana, presentats de diferents aspectes : - les fotos dels plats cuinats per el "chef" Alain Delprat del restaurant el Yucca de Perpinyà. - els texts dels escriptors Miquel Martí i Pol, Vicent Andrés Estellés, Manuel Vázquez Montalbán, Josep Sebastià Pons, Josep Pla, Josep Piera, Joan Perucho, Ponç Pons, Albert Saisset. - i també les receptes de l'Eliane Thibaud-Comelade i d'en Jaume Fàbrega, historiadors i professors de gastronomia, ambdós grans escriptors gastronòmics de Catalunya. Així, cada plafó d'aquesta exposició, bilingüe francès / català, ens ensenya un plat amb imatge i paraules. En perllongament del plaer d'aquest encaminament gastronòmic i poètic, se us proposa també els llibres dels autors citats, aquí damunt, amb les receptes dels plats (a la vostra disposició en els presentadors). Rubrique Histoire et société - Public adulte.

Slide à la main possible dans le tableau
Exemplaires
TitreAuteurSupportCote
La Cuisine catalaneComelade, ElianeLivreL 641 COM
Josep Sebastià PonsValls, MiquelaLivreCAT 849.9 VAL
Recettes catalanes de ma grand-mère = receptes catalanes de l'ÀviThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641.5 THI
Cuisine familiale des AspresMaso, MarithéLivreL 641.59 MAS
Les recettes de terrines, pâtés et croustades de ma grand-mèreThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641.5 THI
La cuisine des Pyrénées catalanesThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641. 59 THI
Catalanades d'un talSaisset, AlbertLivreCAT 849.91 SAI
Cuina tradicional alleujada per a règimsThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
Cuina catalanaAndrews, ColmanLivreCAT 641.5 AND
La Cuina del Pirineu catalàPalau, PepLivreCAT 641.5 PAL
La Cuina tradicional de la Catalunya NordThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
La Cuina tradicional de la Catalunya NordThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
Les coques catalanesThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641. 53 THI
Les Postres i els pastissos de l'àviaFàbrega, JaumeLivreCAT 641.5 FAB
Com nodrir-seThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
Cuina medieval catalanaThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
El Gust de la fruitaThibaut Comelade, ElianeLivreCAT E 641.3 THI
Menjo 4 vegades el diaThibaut Comelade, ElianeLivreCAT E 641.5 THI
Remenant cassolesSula AnticLivreCAT 641.5 SUL
Fogons i tradicionsFont i Branch, M. TeresaLivreCAT 641.5 FON
Terroirs de lumièresPalau, Paul (1956-....)LivreL 641 TOR
Les salades de la MéditerranéeThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641. 83 THI
El gust d'un pobleFàbrega, JaumeLivreCAT 641.5 FAB
La table médiévale des catalansComelade, ElianeLivreL 641 THI
La cuina dels Països CatalansThibaut-Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
La cuisine des Pyrénées-OrientalesChalendar, Pierrette (1952-....)LivreL 641.5 CHA
La Cuisine catalaneComelade, ElianeLivreL 641 COM
La cuina del calçotJofre Español, JoanLivreCAT 641.5 JOF
Aspectes de l'edat mitjana a Catalunya nordMarcet i Juncosa, AliciaLivreL 641 MAR
Les coques catalanesThibaut Comelade, ElianeLivreCAT 641.5 THI
L'escargot en 100 recettesGifreu, Patrick (1952-....)LivreL 641.6 GIF
Llibre de cuinaApici, Marc GavíLivreCAT 641.5 API
Les recettes de CarvalhoVázquez Montalbán, Manuel (1939-2003)LivreL 641.5 VAS
Coques i corassonsLlop i Rams, AnnaLivreCAT 641.5 LLO
Meilleurs recettes du RoussillonFonteneau, Jean-Marie (1931-1998)LivreL 641.5 FON
La Cuina tradicional dels boletsCarles i Font, JaumeLivreCAT 641.5 CAR
Llibre de la cuina catalanaAgulló, FerranLivreCAT 641.5 AGU
TorradesJofre Español, JoanLivreCAT 641.5 JOF
Recull de receptes de casa mevaBover i Muriana, MontserratLivreCAT 641.5 BOV
L'Art del menjar a CatalunyaVázquez Montalbán, Manuel (1939-2003)LivreCAT 641.5 VAZ
Corpus de la cuina catalanaInstitut Català de la CuinaLivreCAT 641.5 INS
La Cultura del gust als països catalansFàbrega, JaumeLivreCAT 641.5 FAB
Avisos, y intrucciones per lo principiant cuynerLivreCAT 641.5 CUI
Le Libre de Sent SovíMarty-Dufaut, JosyLivreL 641.59 MAR
La Cuina del Pirineu catalàFàbrega, JaumeLivreCAT 641.5 FAB
Recettes catalanes de nos grands-mèresThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641.5 COM
El Llibre de l'allioliGarcia-Arbós, SalvadorLivreCAT 641.8 GAR
RousquillesCiezar, LauraLivreL 641. 86 CIE
Cuisine et littérature catalanesValise
Découvertes gourmandesHospital, Bernard (1945-....)LivreL 796. 51 HOS
Com usar bé de beure e menjarEiximenis, FrancescLivreCAT 394. 1 EIX
Artichauts du Roussillon et vins catalans = Carxofa i vi boThibaut-Comelade, ElianeLivreL 641.59 THI
L'art de manger, boire et servir à tableEiximenis, François (13..-1409)LivreL 395 EIX
Le livre de cuisine de Sent SovíLivreL 641. 5 LIV
Fem pa amb oliThibaut i Comelade, ElianaLivreCAT E 641. 59 THI
[La ]cuisine des pêcheurs catalansChalendar, Pierrette (1952-....)LivreL 641.5 CHA
Cuisine des Cerdagnes (espagnoles-françaises)Chalendar, Pierrette (1952-....)LivreL 641.5 CHA
Sel marin et huile d'oliveMarin, Pierre-Louis (1972-....)LivreL 641. 5 MAR
Connaître la cuisine catalaneClaustres, Francine (1926-....)LivreL 641.5 CLA
Saveurs de pêche en pays catalanChalendar, Pierrette (1952-....)LivreL 641.6 CHA